Kancelářská budova Delta House se nachází v Praze na Vinohradech na nároží ulic Bělehradská a Šafaříkova. Právě ostrý úhel, který tyto ulice svírají, jí propůjčuje charakteristický vzhled žehličky.

Naším úkolem bylo navrhnout adekvátní prostory vstupní části budovy. Současný stav těchto prostor je poznamenán zbytečným rozčleněním, „rozškatulkováním“ prostoru, který pak ztrácí na reprezentativnosti, což ještě umocňuje poměrně nízká konstrukční výška. Naším cílem bylo prostor sjednotit, opticky zvětšit a navodit dojem určité plynulosti. Ústředním motivem návrhu je organicky tvarovaná dřevěná struktura, která ve svých meandrech vymezuje prostor pro recepci a místo k sezení, a dále symbolicky pokračuje v podobě dřevěného obkladu stěny. Celý prostor byl sjednocen použitím podlahové stěrky Pandomo a bílým akustickým podhledem. Na stěny jsme navrhli dekorace v podobě černé siluety žehličky, kontrastní černá se objevuje i na zavěšených svítidlech Diesel Cage od firmy Foscarini. Nábytek k sezení je navržen od firmy Magis z řady Air.   

Vstupní prostory Delta House

místo: Praha Vinohrady
klient: CB Richard Ellis s.r.o.
studie: podzim 2011
autoři: Martin Chlanda, Jana Šimánková, Jana Fischerová
spolupráce: Marek Šinágl
dokončení: -
stávající stav: dokončená studie